Безплатен билет за Фотошоп Експреса

от Jazzko

Преди известно време, в една статия озаглавена “Фотошопа без пари” ви представихме един сравнително нов и много интересен продукт на тема “Що е то безплатно тифецване на картинка през уеб интерфейс и има ли това изречение някакъв смисъл въобще”. Въпреки гениалния изказ и боравенето със завидна лекота със сложните, дългите, та чак засукани изречения (пу, пу, пу :)) статията така и не предизвика очаквания огромен читателски интерес. И все пак, както вече трябва да сте разбрали, между качеството и количеството няма абсолютно никаква връзка … та това е случая и в нашата история.

photoshop_express_logo.jpg

Оказа се (съвсем не случайно), че наш редовен читател* е не кой да е, а лично бранд мениджърa на Адобе Фотошоп Фемили в Адобе Системс Корпорейшън. Човечеца направо останал като гръмнат (подобно състояние на духа и материята народа е описал с простичкото словосъчетание “Припикано мушкато”):

- “Как може такова нещо?”

казал си

- “Ний Адобе ли сме или на петела гребена …?”.

Последвали няколко дребни, но саркастични забележки към описания в статията продукт и не след дълго се стигнало до най-логичното и близко до мениджърските възприятия решение:

- “Максимално скоро ще представим на пазара безплатна версия на нашия продукт Фотошоп. И не само това – ще базираме новото приложение онлайн! Направо ще ги разцепим ….”

Малко е странно да се представя безплатен продукт на пазара :) но … речено – сторено. Вчера от Adobe официално оповестиха Public beta старта на новата си онлайн безплатна версия на Adobe Photoshop – Express. Приложението е изградено изцяло на Flex и поне по лично мое мнение има доста приятен външен облик.

photoshop_express_screen_1.jpg

Като цяло интерфейса е доста подобен на повечето вече утвърдени онлайн инструменти за манипулиране на изображения като предлага както стандартните за подобен род приложение функции така и разширен списък с изтънчени допълнения само за познавачи. Пример е функцията “Pop color”, която селектира и замества определен цвят в дадено изображение.

photoshop_express_screen_2.jpg

Добро впечатление оставя готовността, с която хората от Adobe предоставят място за лична галерия на всеки регистриран потребител. Още по готино е, че всеки сам може да организира снимките си в различни албуми, които да споделя и представя на приятели и познати под формата на анимирани … снимкоизлияния в нет-а.

photoshop_express_screen_3.jpg

Така е! Докато хората зад Splashup спят (няма видимо развитие след последната статия в блога им от Ноември миналата година, в която си търсят програмист … :)) гореспоменатия бранд мениджър избухна с нов продукт за нула време и сега доволно се подсмихва зад мустак и се дзвери в 32″ Joovce LucDe да не би да е изтървал някоя статия за себе си в Riznlog.

* Бел. ред.: Всякакви прилики с реални лица и събития са съвсем измислени и умишлено търсени.

Коментари:3

  1. Много се радвам на това, което адобе направиха. Но не знам дали си попадал на http://a.viary.com/tools Разгледай и блога им :)

  2. Много як дизайн са извадили Шотошопа, грабва

  3. @ Тодор

    Знаем ги. Да не би случайно да си ги пробвал? ;)

Коментирай