История с маса

от Jazzko

Имало едно време една маса. Обикновена – с метална рамка, четири крака и дървен плот. За разлика от други приказки главния герой в нашата бил роден в центъра на големия мръсен и шумен столичен град. До тук нищо особено освен няколкото драскотини с неизвестен произход и ясните белези от неотдавнашен неуспешен опит за разкрасяване.

table_nab_1.jpg

От известно (всъщност никому неизвестно) време масата работела като мебел в едно архитектурно бюро – NAB Architects. Помагала за подготвянето на проектите, държала разгънатите чертежи на архитектите и поднасяла кафенце и тулумбички на клиентите. Изобщо … не си изкарвала прехраната с честен и упорит труд поради простата причина, че не се сещам за абсолютно нищо, което би звучало достатъчно убедително като храна за маси.

Минавало си времето и масата се кефела на атмосферата в офиса. Всичко било чудесно с изключение на едно нещо, което все повече я притеснявало и като цяло е присъщо за почти всички “о” и “не” одушевени … неща, отъждествяващи себе си граматически с женския род. От толкова много работа не и оставало почти никакво свободно време и тотално била занемарила външния си вид. Драскотини, петна от графит и мастило, хартийки и дори една лепкава опаковка от лукче.

След няколко неуспешни опита да завърже приятелство с един линеал и кожената чанта на секретарката масата се сринала емоционално и започнала да скърца в знак на несъгласие с отредената и съдба.

За щастие шеф и главен архитект в студиото бил Милен Стайков – строг но справедлив творец, от чийто трениран поглед не убягвало нищо. От известно време насам масата се била превърнала за него в особено интересен обект на наблюдение и притеснение и така в един прекрасен януарски ден той взел решение да и помогне и така да я запази като лоялен и работлив кадър, на който може да разчита.

След дълъг и задълбочен анализ от около 4 минути Арх. Стайков взел решение и се свързал с момчетата на RIZN с молабата да измислят нещо. И те измислили … Модерна украса в цвят Бял Елеганс – водещ в тазгодишните модни тенденции според списание “Масата днес”, допълнен от изящно изрязани форми продиктувани от фирмения стил на NAB Architects – студиото поръчител.

table_nab_2.jpg

Сами разбирате че масата останала очарована. Самочувствието и се възвърнало и тя буквално грейнала като излъскано стъкло оставено без надзор на пряка слънчева светлина. Чантата на секретарката, която била завистлива кучка … се скъсала от завист, а линеала се изпъчил и побързал да завърже разговор.

table_nab_3.jpg

table_nab_4.jpg

table_nab_5.jpg

Арх. Стайков също останал доволен, усмихнал се наум и си казал: “Ех, има Резон да работим с момчетата на RIZN! Да вземем и колите ли да си направим така … ?”

table_nab_6.jpg

Коментари:3

  1. Масата е муцка ама тоя ЛЕНДРОУВЪР ми го дига.. ще му спукам ауспуха :P

  2. Това е най-бойната маса на света, само тя си знае какво е преживяла. А за ЛЕНДРОУВЪРА ”немам думи”………

  3. То и личи че масата е ветеран. А за лендровара, Милен само да намекне и веднага получава ъпдейт :Р

Коментирай