Лога на RIZN в американски справочник за шрифтове

от Asen

1000 Fonts - Илюстрован пътеводител в света на шрифтовете

Наскоро излезе американският справочник за шрифтове 1000 Fonts – An Illustrated Guide to Finding the Right Typeface на Chronicle Books от Сан Франциско. Имаме удоволствието две наши лога да красят страниците на книгата.

Справочника е подробен пътеводител в света на шрифтовете. 1000 Fonts е “бърз и лесен начин за намиране на подходящ шрифт за всякакви ситуации”. Всеки шрифт е показан в своята цялост с реални примери ;).  В допълнение е прибавен речник и информация за едни от най-известните дизайнери на шрифтове.

Логото на RIZN в наръчник по шрифтове

Нашето собствено лого(на RIZN) е дадено като пример за употреба на Myriad Pro. Шрифта разработен от Robert Slimbach и Carol Twombly за Adobe е един от любимите ми. Това е шрифта, който Apple започват да използват през 2002 за маркетингови цели, а по-късно оптимизират и за по-ниската резолюция на първите iPod-и. Логото на RIZN е във варианта който разработихме за серията от тениски, които направихме през лятото на 2008.

Логото на RIZN като пример за употреба на Myriad Pro

Дизайна на лого минава през различни фази, докато се стигне до оптималния вариант. Второто ни участие е с работно лого за Танков Архитекти, в последствие се спряхме на различно графично и типографско решение.

Наш дизайн на фирмено лого в книга за шрифтове

Коментари:8

 1. Поздравления за добрата работа :)
  Аз също харесвам повече дизайна на финалното лого на Танков.

 2. Бравос :)

 3. Браво! Най-добрите както винаги :)

 4. Браво! Мен и двата варианта ме радват. And Myriad Pro 4life, хех :)

 5. Поздравления,

  логото на Танков е уникално! Успех

 6. Браво и от мен! Вторият вариант на логото на Tankov Architects и на мен повече ми допада. И аз пожелавам успех и още много такива признания :)

 7. Myriad Pro for ever :) Myriad is the new Helvetica.

 8. [...] малко повече от 1 година също бяхме оценени високо от американския справочник за шрифтове 1000 Fonts. Именно затова се зарадвахме толкова когато [...]

Коментирай