Лого дизайн от фен клуба

от Asen

Скоро ми попадна сайта на Иван Савков, млад асеновградски дизайнер. Направи ми впечатление логото му, вижда се че има подход към красивото.

Преди това фирменият стил на RIZN ( и по-стари версии):

Ето малко красоти от Иван:

Айде лека, че ми се приспа.

Коментари:26

 1. Здравейте,

  както се досещате аз съм въпросния Иван Савков от Асеновград.
  Често чета блога ви и следя проектите ви.
  Искам да кажа че съм много впечатлен от всеки ваш проект независимо дали е за печат или за уеб. Според мен RIZN е една от водещите фирми за дизайн в България. Даже след време ако ми се отдаде възможност много бих искал да работя при вас.
  По въпроса за логото ми.
  Още когато го правих се страхувах от точно този момнет и възможността да бъда обвинен в кражба. Консултирах се с други мои колеги дизайнери, които са по-дулго от мен в този бранш и от това което ми казаха установих, че няма нужда от притеснение. Бях готов да осъществя контакт с вас и да коментираме логото ми , дали ще има евентуален проблем.
  Не съм целял да го крада логото Ви в нито един момент и се извинявам ако все пак се е получило точно това, въпреки че смятам , че моето лого няма кой знае колко общо с вашето. Да не говорим че вашето изглежда доста по професионално направено и едва ли млад фриленсър като мен може да се конкурира с професионална фирма като RIZN.
  Колкото до цветовете – зажалост това са и моите любими цветове , въпреки че някои мои колеги смятат че цияна е по скоро за млекопреработвателни продукти, но не и за дизайнерска идентичност. Аз не подкрепям това твърдение и смятам че Цияна е един прекрасен цвят.

  Искренно се извинявам за създаденото впечатление у вас и бих искал да продължим дискусията по въпроса с логото ми, като разбира се запазим добрия тон.

 2. Вие пък… още малко ще кажете, че и блогът му прилича на вашия!

 3. Здравей Иван,

  Благодарим за добрите думи.
  Целта на “Фен Клуба” е да събира проекти инспирирани от творчеството на RIZN.
  No hard feelings.

 4. върнете ни 90те градуса кръг?! някои си имат 90+90… секи с номера си

 5. О ясно, значи аз не съм разбрал правилно. Помислих че отнасям мъмрене за това че знака ми прилича на вашия.

  А какво е мнението Ви за проектите ми?

 6. Не, забавляваме се.

 7. Copy/Paste, Copy/Paste. Е, не… какви претенции имаш за дизайна на блога? Намирам сходство и в част от проектите. Никой не е открил топлата вода, но ти направо си откраднал чешмата.

 8. Христо ако наистина претендираш че съм крал за проектите ми подкрепи твърдението си със солидни доказателства.
  Ако не моля те недей говори глупости.

 9. То тук стана малко като в детската градина, но все пак – какво по-голямо доказателство от nx2 очи?

 10. Мисля, че rizn доста добре са се погрижили за “доказателствата”. Добре, че флаш сайтовете на rizn са невероятни не само откъм дизайн, а и откъм код… а там малко по-трудно се краде, даже с декомпайлър :)

  Спирам да спамя и много здраве на всички.

 11. sq kvoto i da si govorime Ivane, kato nqkoi ti pogledne logoto pravi asociaciq s nashto, a vseki dizainer znae 4e takiva neshta trqbva da se izbqgvat ;)

 12. Е добре за логото разбрахме. А и както казах по-горе не мога да се меря с RIZN нито по качество, нито по клиенти.
  Ама от поста на Христо става ясно, че аз едва ли не във всичките си проекти съм крал!
  А пък на Мъро хич не разбрах поста. За какви пх2 очи ми говори???

 13. Нямам намерение да крада никого, както казах по-горе. Даже се извиних че все пак се е получило лека прилика въпреки, че по принцип не са кой знае колко еднакви. Ако трябваше да са напълно еднакви щях да го направя едно към едно.
  Моля нека Христо и Мъро обяснят какво точо имат предвид, защото мога да застана зад всеки един дизайн който съм правил и да го защитя на 100%.
  Наистина знака ми наподобява на RIZN, но съгласете се, че не съм залаха за вас.

 14. Дизайна на блога ти, синята линия отстрани, цияна, роловъра на хиперлинковете… Ти си знаеш по-добре.

  П.С. за сайта ти (не блога) – не използвай готови компоненти, защото “created by tiltviewer” и “Created by Ivan Savkov. All rights reserved.” тежко стоят на един ред. Научи papervision2 .

 15. знам за флаша…смятам да го махам скоро понеже е доста бъгав. исках да го пробвам как ще стои , е оказа се голяма грешка.

  за дизайна на блога не съм съгласен. Има поне още 50 темплейта за WP, а и не само кой знае още колко сайтове с такава линия отстрани и такъв хоувър. Това значи, че също са крали от RIZN , така ли? Това определено не е приумица само на RIZN , а на още сигурно милион дизайнери по света.

 16. такам, гледам че откакто се пусна този пост се започна къде ли не да ме нападат че съм крал ли крал от РИЗН.
  Ето как стоят нещата – аз ще си направя ново лого щом толкова ви бърка в здравето настоящето , но ИСКАМ , НАСТОЯВАМ ДА ПРЕСТАНЕТЕ С ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ БЛОГА МИ Е КОПИЕ НА ТОЗИ ТУК!
  дизайна на блога ми няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО. Явно има доста кривогледи или кьорави хора за да решат че блога ми е едно към едно с този на РИЗН. Както казах и в блога на ризн – нека тогава да забранят на още милион дизайнери да ползват такива сини линии отстрани и подобни хоувъри. това за мен също е нагло да твърдиш че щом те ползват такъв хоувър и такава линия значи никой друг не може.
  РИЗН не са открили топлата вода с тоя хоувър и с тия сини линии че да претендират за тях и за оригиналност.

  Така или иначе ще пускам нова версия на блога ми с нов дизайн, както и на сайта ми, но моля ви най-чистосърдечно рпестанете да говорите глупсоти.

  Опитвам се да си изградя някакво име и подобни постове само ме дърпат назад.

  Добре, разбираме се така – ще си направя новото лого, но настоявам тази публикация да бъде изтрита както и комнетарите в нея.

  Мисля че РИЗН не са чак толкова креативни, 100% сифурен съм че и те са крали и мога да го докажа (не от мен , от други дизайнери), ако опираме въпроса до вгорчаване на живота.

  Извиних се многократно, макар да имам голямо уважение и респект към ризн, мислех по-късно да си променям логото, но щом толкова настоявате така да бъде, ще е по-скоро.

 17. Ехе, като гледам Иван и Христо добре са си поговорили. Направили сте от поста-муха пост-слон.

  “Делата са важни, а не думите”, по-добре насочете енергия в креативна насока и пращайте хубости.

  РИЗН не хранят лоши чувства към Иван и обещаваме да публикуваме новото му лого.

  Успех!

 18. Извинявам се ако съм се изказал малко по остро в предния си пост но бях понабрал малко….да не говорим че и ше ми ме издразни…
  До края на седмицата в блога ми ще публикувам новото лого

 19. от мухата слон наистина… а това за блога и проектите си беше прекалено

 20. Ехеееее…тук станало голямо джумбаре!

  Добре че онези от Китай(които копираха сайта ви), не знаят Български и не могат да влязат тук в блога да направят една дискусия :) Няма да сварите целия офис да им отговаряте! lol!

  Към автора: Аз ти предлагам поне да благодариш на РИЗН за внимането, което са ти отделили защото нямат време да се занимават с такива като теб. Най-вече трябва да си им благодарен за това, че покрай тях разбрахме че и ти съществуваш…. Успех!

  Асене, продължавай в същия дух! Поздрави!

 21. Ето новото лого на блога http://devblog.isavkov.net/. Малко ми прилича на логото на http://www.ivostankov.net/ с лек привкус на photoshop cs3 icon :)

 22. това са ми само инициалите, логото не е готово още.
  Ся остава да ме критикувате и заради това че имам същите инициали…

 23. Привет на всички,

  дизайнери по света много. Вариации на форми и цветове също много. Според мен е нормално някой от нещата да почнат да се повтарят.
  Разхождайки се в Загреб рано сутрин попадам на това:
  http://work.outset.ws/files/rizn.jpg
  Едва ли можем да кажем, че тук някой е крал от някого :)

 24. Тоя фен много бъбрив.

 25. Бе незнам за логото, но като отворих линковете сложени от коментар №21 и ми стана мн странно. Няколко пъти минавах от единия на другия сайт за да разбера дали не е на един и същи човек, за да са толкова еднакви:
  http://devblog.isavkov.net/
  http://www.ivostankov.net/

 26. @Danish оригиналния темплейт се казва Colourise, мога да ти дам линк да го свалиш.
  Аз само го свалих и преработих както на мен ми харесва, не виждам прилика с този на Иво.

  Когато е готов темплейт може който иска да си го ползва. Сигурно има още 100000 блога със същия или видоизменен темплейт.
  Мога да си направя собствен дизайн за блога, но не мога да го кодирам. Съжалявам но кодерските ми способности не са много добри що се отнася до готови системи.
  За това взимам готов темеплейт и го преработвам, така правя за wordpress.

  Ще помоля всички останали да престанат да ровят и да търсят кирливи ризи и да наливат масло в огъня. Нямам смисъл вече.
  Почвам да се чудя на каква възраст сте че да се занимавате с такива неща, моля ви пораснете малко!

Коментирай