Corel 4×4

от CS

CorelDRAW Graphics Suite X4Новата версия на CorelDRAW Graphics Suite X4 скоро ще се появи официално в БГ. Тук феновете на Адобе-то ще ме погледнат пренебрежително, но е факт че много агенции и студия си ползват Корел-а от години. Да не подхващам темата, че спора е безкраен … кой е от Левски и кой от ЦСКА :)


Малко повече за софтуера:

CorelDRAW Graphics Suite X4

Форматиране на текст в реално време: CorelDRAW Graphics Suite X4 въвежда форматиране на текст в реално време, което позволява на потребителите да преглеждат предварително форматирането на текста, преди да го приложат към даден документ. С тази пестяща времето функция, потребителите могат да разглеждат предварително различни опции за форматиране, включително вид и размер на шрифта и подравняване. По този начин се отстранява нуждата от многократно преправяне тип „проба и грешка”, което обикновено свързваме с дизайнерската работа.
Идентификация на шрифта: CDGS X4 вече се допълва от WhatTheFont онлайн услуга за идентификация на шрифта от MyFonts.com. Сега потребителите могат да спестят време чрез бързо идентифициране на използвания шрифт в съществуващи bitmap проекти, графики, или други получени от клиента изображения.
Независими слоеве на страницата: Потребителите вече могат да управляват и да редактират слоевете поотделно за всяка страница от един документ, намалявайки създаването на страници с празни слоеве. Потребителите могат също така да добавят индивидуални настройки за отделните страници и главни настройки за целия документ. Това дава възможност за създаване на различни, специфични за страницата слоеве, без те да съответстват на структурата на дадения документ.
Интерактивни таблици: Новият, интерактивен инструмент Table в CDGS X4 позволява на потребителите да създават и да импортират таблици за осигуряване на ефективно, структурирано оформление на текст и графика. Потребителите могат лесно да подравняват, да сменят размера, да редактират таблици и клетки спрямо нуждите на конкретния проект. Освен това потребителите могат да преобразуват форматиран текст в таблици и лесно да добавят и подреждат изображения в отделните клетки.
Интегриране във Vista: CDGS X4 е проектиран да се възползва от последните нововъведения на Vista. CDGS X4 е съвместим с възможностите за десктоп търсене на Vista направо от диалоговите менюта Open и Import, позволявайки на потребителите да търсят файлове по автор, предмет, тип на файла, дата, както и по други признаци. Потребителите могат също така лесно да добавят свои собствени ключови думи, класификации, или бележки при записването на файловете, с цел по-добра организация на проектите.
Интегриране на CorelDRAW ConceptShare: Новият докер CorelDRAW ConceptShare, достъпен в CorelDRAW Graphics Suite, включва много полезен инструмент за онлайн сътрудничество, интегриран с работния процес на потребителя. В уеб базирана среда CorelDRAW ConceptShare позволява на потребителите да споделят в реално време своите проекти и идеи с колеги или с клиенти. Потребителите могат лесно да създават многобройни работни полета, да качват своите проекти и да канят други за коментар. Също така могат да предоставят своите собствени идеи, без да изпращат по имейла файлове с голям обем.
Поддръжка на различни файлови формати: CDGS X4 добавя поддръжка за Microsoft Office Publisher. Потребителите могат да очакват и безпроблемна съвместимост с Microsoft Word 2007, Adobe Illustrator CS3, Photoshop CS3, Acrobat 8, AutoCAD DXF и DWG, и Painter X.
Професионално проектирани шаблони: CDGS X4 включва 80 професионално проектирани шаблони с възможност за персонализация, които дават на потребителите трамплин в дизайнерския процес. Гъвкави и лесни за персонализиране, шаблоните дават възможност за добавяне на бележки, които да осигуряват разнообразна информация за проекта; полезни съвети за изготвяне на един проект на базата на даден шаблон и инструкции за персонализация на шаблона, едновременно с това спазвайки заложените в дизайна принципи.
Специализирани шрифтове: Разширеният набор от нови шрифтове в CDGS X4 помага на потребителите да бъдат сигурни, че тяхната продукция е оптимизирана спрямо конкретната аудитория. Тази специализирана колекция от шрифтове включва опростени шрифтове за специален печат и междуплатформени шрифтове OpenType, които предлагат подобрена езикова поддръжка на продукти на латински, гръцки език и на кирилица във формат WGL4.
Стартов екран: С новия стартов екран CDGS X4 предоставя на потребителите централизирано място за достъп до често ползвани документи, шаблони и инструменти за обучение, които включват Полезни съвети & трикове и видео системи за самостоятелно обучение. За вдъхновяване на потребителите, екранът включва също така галерия от проекти, създадени от потребители на CorelDRAW по целия свят.

Corel PHOTO-PAINT

Поддръжка на файл от RAW камера: Corel PHOTO-PAINT вече включва поддръжка на файлове в RAW камера формат, позволявайки на потребителите да импортират файлове директно от цифрова камера. С поддръжката на около 300 различни типа камери, интерактивните инструменти на софтуера осигуряват предварително преглеждане в реално време. Така потребителите могат да разглеждат свойствата на файла и настройките на камерата, да настройват цвета и тоналността на снимката, както и да подобряват нейното качеството – директно в Corel PHOTO-PAINT X4 и CorelDRAW X4.
Изправяне на снимката: Ползвайки Corel PHOTO-PAINT, потребителите могат да изправят снимки, които са били сканирани, или заснети под ъгъл. С помощта на интерактивни инструменти като мрежа с вертикални и хоризонтални пунктирани линии и вградена хистограма за резултати в реално време, PHOTO-PAINT прави изправянето на изкривени снимки по-лесно от всякога. Освен това, потребителите могат да изберат дали техните снимки да бъдат автоматично отрязани.
Настройки на цветовата диаграма: С подобреното диалогово меню на цветовата диаграма потребителите на Corel PHOTO-PAINT X4 могат да редактират своите изображения с голяма прецизност. Благодарение на интегрираната хистограма потребителите могат да преглеждат промените по изображенията в реално време. Освен това, новият Eyedropper позволява на потребителите да определят точно специфичните цветови положения на цветовата диаграма, както и да избират, добавят, или да изтриват възли по цветовата диаграма.

Какво е включено в CorelDRAW Graphics Suite X4

Последната версия включва следните основни приложения и съдържание:

  • CorelDRAW X4: Като интуитивно приложение за векторно представяне и оформление на страници.
  • Corel PHOTO-PAINT X4: Corel PHOTO-PAINT е професионално приложение за редактиране на изображения.
  • Corel PowerTRACE X4: Дизайнери често получават от клиентите изображения в bitmap формат с лошо качество, което ги изправя пред предизвикателството да преобразуват тези изображения от bitmap формат във векторни изображения за визитки, брошури или плакати. Corel PowerTRACE X4 позволява на потребителите бързо да преобразуват изображенията от bitmap формат във векторни графики с възможност за редактиране.
  • Corel CAPTURE X4: Инструмент за прихващане на екрана с едно щракване, позволява на потребителите да прихващат изображения от различни приложения, както и от Интернет.
  • Повече от 10 000 ръчно направени клип арт и цифрови снимки: CDGS X4 разполага с 4 000 нови изображения, 1 000 професионални цифрови снимки с висока резолюция, 1 000 шрифта OpenType.

На 19 март 2008 г. в България ще се проведе официалното представяне на CorelDRAWGraphics Suite Х4.

Коментари:1

  1. Е айде честито на офроудърите ;)

Коментирай