Ново лого, нов късмет

от Asen

Преди време писах за лого редизайни от 2008 година, като в две поредни статии показах наши и чужди творения на тема лого редизайн. Лично на мен темата за редизайна на лога, фирмени стилове или пък на автомобили ;) ми е много интересна. Някак си ми напомня за уеб дизайна и разработването на един нов сайт, има ограничения с които трябва да се съобразиш и въпреки това да направиш чудесно лого или сайт. При разработването на ново лого, трябва да запазиш духа на вече утвърдено и да усъвършенстваш визията. В разработването на един уеб сайт винаги трябва да се съобразяваш с натрупаните техническите ограничения на медията през годините … стари браузъри, които не отговарят на стандартите, бавен интернет или пък тромави компютри. И в двата случая няма място за слаби резултати и оправдания.

Тази година стартирахме новото лого на Сектрон (уеб сайт). Работата по проекта беше изключително интересна. В началото стартирахме работа в две посоки, такава беше и задачата. Едната посока залагаше на коренно различна визия на логото, а другата на по-еволюционен подход. Преценете сами коя се реализира:

Лого редизайн на Сектрон

Новото лого се сдоби с обем и блясък отговарящ на настоящия статут на компанията. Преработихме и шрифта с който се изписва името на фирмата, като запазихме технологичното му звучене.

Сектрон - ново лого

Още приложения на логото и фирменият стил може на видите в портфолиото ни.

Коментари:3

  1. Ааа това вие ли сте го правили. Готин редизайн, хубаво лого е станало. Сега ако и на СОТ го подменят ;)

  2. Da no edva li, pak i to ne e chak tolkova losho vse pak trqbva da e nqkvo mn prosto. Ostava samo v centara no logoto na cot da slojat novoto na sectron i vsichko shte e tok

  3. Далеч по-добре от преди :)

Коментирай