Откажи фактура – спаси дърво

от Jazzko

От скоро Мтел стартираха нова и интересна кампания в духа на набиращата все по-голяма скорост повсеместна Еко мания. Готино е, че най-накрая родните компании започнаха да виждат силата на услугата предложена на полза роду. Както се казва и вълкът сит и агнето цяло – или с други думи компанията хем пести средства за хартия и логистика, хем до известна степен намалява изсичането на горите.

Има и бонус, който да насърчи все още двоумящите се клиенти – аз отказах фактурите по пощата ( за сметка на електронните фактури ) и спечелих по 20 sms-a, 20 mms-a и 20 минути видео разговори за 5 месеца напред срещу точно 0 лева :).

Колега се похвали, че в началото на септември са му предложили електронни фактури от Макс Телеком … айде Глобул, Вивател, че и БТК … къде сте?

Коментари:4

 1. Не е лоша инициативата за електронни фактури.

  Ако повечко компании се ориентират в тази посока доста хартия ще се спести, а да не говорим за това как някой фирми ти пращат хартиена фактура с куриер за ТВОЯ сметка.

  Айде дерзайте.

 2. Браво на ориентиралите се компании!

  Всеки документ трябва да бъде издаван в електронен вариант и ако ти потрябва на хартия, сам да си го принтираш.

 3. Ха ХА ХА ХА, а някой не се ли замисля, че това е само за да прикрият, когато за пореден път са “объркали” сметката Ви ? Къде е подписа и печата на тази електронна фактура ?
  Сигурно и мебелите в централните им офиси не са от масивно дърво заради кампанията, а?

 4. Кампания няма. Печата отдавна не е задължителен атрибут на електронната фактура, а подписа е заменен с електронен. Така че не му се притеснявай, нe e конспирация.

Коментирай