Топ 5 екстеншъна за Google Chrome

от Vista

Chrome extensions logo

Дълго чаканите плъгини за Гугъл Хром вече са факт. Новата версия на Хром може да обогатявате с  нови функции посредством екстеншъни. Хром екстеншъните са чудесни помагала за работа с браузъра на Гугъл. Удобствата при ползване на екстеншъните са много, но преди всичко спестяват доста време.

Освен задължителните, поне за мен екстеншъни, като RSS абонамент или TooManyTabs, който често се бърка с TabMixPlus или пък Aviary Screen Capture, Google tasks и Google Translation, който с един клик превежда сайта който си отворил, бих добавила и моите 5 любими екстеншъна за Google Chrome.

Google quick scroll

Например Google quick scroll, който ми върши страхотна работа, когато искам да намеря по-бързо дадена информация, като когато кликна на резултат от търсене в Google, в долния десен ъгъл ми се появява кратко текстче и когато кликна на него скролва в страницата до мястото където се намира именно този текст. Хубавото е, че този екстеншън се появява само когато има нужда от него.
Google quick scroll

Google calendar popout

Google calendar popout, е постоянно на мое разположение без да е нужно да влизам в календара си в Gmail. Показва всички активни календари, тъй като може да са повече от един и събитията които съм си направила.
Google calendar popout

Екстеншън за uTorrent

Един от любимите ми е екстеншъна на Хром за торент клинета uTorrent, който ми позволява да си управлявам и контролирам торентите направо в браузъра.

Google uTorrent

Dictionary lookup

Има доста речници и сайтове за превод, аз харесвам Dictionary lookup, мога да видя превода на дадена дума или фраза без да е нужно да излизам от страницата или да я минимизарам. Той използва публичния Webster dictionary за източник (а не Google dictionary) и се справя доста добре.

Dictionary lookup

Chrome SEO

За СЕО специалистите един от важните екстеншъни е Chrome SEO, който осигурява лесен достъп до СЕО статистиките на търсещи машини, чрез които могат да се изследват конкурентни сайтове, рисърч на ключови думи, проверка на backlink-овете и други ежедневни SEO задачки.

Google SEO

Разбира се има още много екстеншъни които са страхотни, но всеки избира какво да ползва според нуждите си, за мен това са едни от важните помощници в работата ми в Интернет.

Коментари:6

 1. Пробвах ги и съм доста очарована от резултата. Благодаря за полезната информация. :)

 2. Не мога да разбера при настройките на uTorrent в браузъра какво да напиша в полето сървър

 3. беше време да се появят свясни разширения за хром – инак няма как да преборят лиско.
  мерси за линковете :)

 4. Екстра :)
  При мен торента запали.

 5. Пропуснахте най важния екстеншън – AdThwart (https://chrome.google.com/extensions/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb) – използва AdBlock engine-на на firefox, затова бачка от раз, без човек да се хаби – арената най-после прилича на сайт с това :)

 6. Никола Овчарски написа:
  януари 26th, 2010 в 12:54
  Не мога да разбера при настройките на uTorrent в браузъра какво да напиша в полето сървър
  Ами и аз щях да го напиша, но го видях.
  Моля дайте отговор – какво се пише в полето сървър.

Коментирай