Хостинг от Google

от Ajax

Онзи ден Google стартираха нова услуга, която предоставя платформа за хостинг на Интернет приложения – Google App Engine. Този тип услуга в последно време стават доста модерни. Но звучи доста добре, да си подкараш програмчето на Гуугълската платформа. Е ще трябва да се съобразиш с тяхната инфраструктура, но това може да е за добро … имаш всичко под един покрив – търсачка, поща, пазарска количка, календар, офис пакет и т.н.

В момента хостинга е безплатен, това е защото е тестова версия. Щастливците в момента се броят на пръстите на живущите в китно БГ село … 10 000. Ей, ако ти си сред помазаните, вземи да разкажеш как е на небето, че рано или късно и ние ще дойдем … за останалите, да се нареждат на опашката.

За сега може да се поровиш из галерията с направените вече програми или да научиш, че хостинга говори на Python с Django акцент и може да износи 5 милиона зяпачи за месец.

Коментари:4

  1. и аз научих късно :( знае ли някой, кога ще пуснат още?

  2. Аз явно съм се усетил навреме… без да искам. До миналата година правех само html, но реших да се науча да правя динамични сайтове. Понеже съквартиранта ми тогава беше фен на Питон ме насочи натам и съвсем логично попаднах на Google App Engine, който тогава още поддържаше само Питон. Тъй като исках да правя некомерсиални сайтове, това беше идеално за мен, тъй като не изисква инвестиции. Първия ми сайт беше за едни приятели – малък онлайн магазин за еко неша – http://www.matatama.com/ В момента почти съм пуснал нещо, което се надявам да стане доста по-голямо – портал за еко села – http://www.ekoselo.org/

  3. Коментарът ви очаква одобрение.
    Не обичам система за коментари с одобрение! Няма да пиша повече тука.

  4. @SeaMonster
    Добре си се насочил, а магазинчето си е съвсем комерсиално.

    Относно коментарите, одобряваме потребителите само при първото им участие в блога.

Коментирай