Онлайн софтуер за тестване на уеб сайтове в топ браузърите

от Vista

От доста време се каня да пиша за това, но все не ми остава време. Е, най-сетне “откраднах” малко за да напиша нещичко за този онлайн софтуер. Всеки който се занимава с изработка на сайтове, знае че тестването на уеб сайтове и уеб приложения може да се окаже доста трудоемко и отнемащо време, поради голямото разнообразие от браузъри и техните версии. От Adobe се погрижиха това вече да не е така, те добавиха още един член към голямото си семейство. Новия продукт на Adobe е BrowserLab. Уеб базирана услуга, с която дизайнери и разработчици ще могат да спестят доста време.

Чрез Adobe BrowserLab може за кратко време да се тества как изглежда готовия уеб сайт или приложение в различни браузъри и операционни системи. BrowserLab поддържа, както по-старите, така и по-новите версии на браузърите Internet Explorer, Firefox Mozilla, Chrome и Safari.

Поддържани браузъри от Adobe BrowserLab

С BrowserLab можете да видите как изглежда сайта ви в два браузъра едновременно, така лесно може да се бъде направена съпоставка между различните браузъри.

Adobe BrowserLab multiple browsers

Също можете да се наложат изгледите от два различни браузъра един върху друг:

Adobe BrowserLab Onion View

BrowserLab има и някои ограничения, например не може да се взаимодейства със съдържанието, което означава че не може да се видят неща като hover на мишката, да се разширяват контейнери или разделите и др. Въпреки това BrowserLab си остава силен инструмент, спестяващ доста време и усилия на дизайнери и разработчици.

Enjoy ;)

Коментари:1

  1. Айде за много години!
    Готска работа е тоя Adobe BrowserLab :)
    Ще върши работа.
    Мерси, бях го пропуснал.

Коментирай