7 безплатни онлайн програми за създаване на икони за уеб сайтове

от Asen

Всеки харесва онези малки картинки, които стоят пред адреса на уеб сайта. За новите браузъри не е проблем да ползвате GIF или PNG картинка с размер 16х16 пиксела за favicon.ico. Но все още има един браузър с преобладаващ пазарен дял, който предпочита ICO иконите.

7 безплатни онлайн програми за направа на икони favicon.ico

7 безплатни онлайн софтуера за създаване на favicon.ico икона за уеб сайт:

Favicon.cc – Възможност за качване на готова картинка; интерфейс за пикселно редактиране на качената картинка или създаване на нова; моментален преглед по време на рисуване; създаване на анимирани икони. Не е за пренебрегване и хубавият външен вид на уеб сайта.

Favicon-generator.org – Възможност за качване на готова картинка; интерфейс за пикселно рисуване; моментален преглед на иконата.

Degraeve.com/favicon – Възможност за качване на готова картинка; интерфейс за ръчно изрязване на парче от качената картинка за икона; интерфейс за пикселно редактиране на качената картинка или създаване на нова.

Html-kit.com/favicon – Генериране на favicon.ico от готова картинка; възможност за добавяне на анимиран текст към иконата.

Tools.dynamicdrive.com/favicon – Създаване на favicon.ico от готова картинка; възможност за комбиниране на три размера в една икона: 16х16, 32х32, 48х48 – подходящо за програми.

Favicon.co.uk – Създаване на favicon.ico от картинка от компютъра ти в размер по желание: 16х16, 32х32, 48х48, 64х64.

Favicongenerator.com – Генериране на favicon.ico от готова картинка.

Остава да изтеглиш картинката, да я кръстиш favicon.ico, и да я запишеш в основната(root) папка на уеб сайта. Хубаво ще е да добавиш и следният код в HTML файла в <head>…</head> тага.

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">
<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">

Коментари:4

  1. [...] програми за създаване на favicon.ico икони за уеб сайтове http://www.riznlog.com/favicon-ico-7-%D0%B1%D…%BD%D0%B8/ в Любими преди 9 секунди edno23.com Начало контакти [...]

  2. Еха, това favicon.cc много яко :) Всеки пък като стигна до правенето на иконата за някой сайт, започвам да се чудя с коя програма да го направя.

  3. Полезно е… Преди ползвах на dynamic drive favicon generator-а , но това наистина предлага повече възможности

  4. вввввв

Коментирай