Firefox 3 или завръщането на джедая

от Ajax

Новата 3 версия на Firefox стартира днес(къмто 20:00ч.) с повече от 15 000 подобрения, както твърдят от фондацията, обновен дизайн, повишена скорост и подобрена сигурност. Както са подкарали с гръмките цифри, от Мозила са решили да поставят и рекорд на Гинес за най-много тегления на софтуер в рамките на 24 часа.

Firefox 3

Много подобрения има в отметките(bookmarks). Firefox 3 позволява на потребителите да добавят ключови думи или етикети за сортиране на отметките по тема. Новата екстра в отметките са папките Most Visited, Recently Bookmarked и Recent Tags, имената им говорят сами.

Нова придобивка е появилото се бутонче със звездичка за бързо отмятане, по подобие на Експлорера.

Възстановяването на прекъснато изтегляне е друга блага екстра, както и малко по-ненатрапчив мениджър на паролите, такъв който не скача като ощипана мома докато се логваш.

За любителите на Яхуупоща, може да си настроите браузъра да отваря mailto връзките направо в Яхуупоща. За сега няма Гууглепоща или Топлапоща, сигурно скоро ще се включат.

Като щракнеш на иконата на сайта получаваш инфо за собственика му, за сега сайтовете на които показва нещо са изключения.

Лисица 3 ще информира анти-вирусната ти програма, когато дърпа програма, за да я чекне.

От мене толкова, сега дърпайте и пробвайте, няма да съжалявате.

Коментари:2

  1. Браузъра бачка по-бързо, не е лъжа. Някой плъгини още не бачкат, но си струва да се пробва.

  2. Незнайно защо не са го добавили като вариант управлението на mailto препратки да прехвърля към GMail. Възможно е да се направи и е лесно.

    http://lifehacker.com/392287/set-firefox-3-to-launch-gmail-for-mailto-links

Коментирай