Long live Google image search

от Jazzko

Току що забелязах тихомълком подареното от Google нововъведение целящо да намали драстично броя на геройски загиналите в търсене на перфектната картинка дизайнери по света и у нас.

Добрите хорица, копаещи под и над машините в Googleplex, са решили да ни улеснят живота като ни предоставят нова възможност за по-точно търсене и най-вече намиране на дадено изображение.

Новата функцийка се наблюдава в дясно от стандартното падащо меню за избор на размера на търсеното изображение и предлага елементарен но напълно достатъчен ( като повечето предлагани от Gооgle неща ) цветен филтър, който наистина работи. Втората допълнителна опция сегментира картинките на фотографии, лица (?!?@$?), новини, clip art и щрихи.

Не съм сигурен как точно се случва индексирането на тези видове изображения при условие, че една голяма част от тях едва ли са тагнати като “my face” например. Както обикновенно отговора е елементарен … за групата руски учени живеещи вече дълги години на северния полюс.

Коментари:5

 1. [...] опция сегментира картинките на фотографии, лица и http://www.riznlog.com/long-live-google-image-search/ в Любими преди 33 секунди edno23.com Начало контакти [...]

 2. Има подобно нещо и в OSX-a и по-точно новото iPhoto. Тагваш веднъж лице на някоя снимка и след това ти си ги тагва сами. Работи адски точно (на някакви замъглени снимки, правени на тъмно, направо ме е ужасявало колко точно тагва автоматичноновите снимки), а когато има конфликт (което се случва рядко) пита кое лице е точно. Но наистина Gooogle адски ни улесняват, а също така и вие -> тъкмо от photl (сайт от минитрибуната) взех бекграунда за http://burnandbass.com/sangria/#/event/ това парти (е, събирахме се в нас…)

 3. Как беше партито :)
  Покажи снимки.

 4. Мина супер, сега правя дизайна за партито на курса. Между другото рецептата, която ползвам е следната:

  Смесват се в голяма купа 1 сок ананас и 1 касис на florina. Сипва се 1 бутилка червено сухо вино (аз ползвам асеновградски мавдруд, и с него става добре). Добавя се 300 мл ром (Captain Morgan spiced gold ползвам ) , нарязва се 1 ябълка на кубчета, слага се малко канела и се разбърква (канелата ще направи малко кофти пяна и трябва да се поразбие), може да се сложи и захар. Сервира се с ледче в чашата. Знам, че все пак това е блог за програмиране и сори за офтопика, ако искате ми изтрийте поста :) И все пак пробвайте някой път в офиса да направите…

 5. Хе хе :) идеален!
  Така вкусно си го разказал, че си струва да се опита ;)

Коментирай