Да построим дом след потопа

от Asen

Сещам се колко шокиращи бяха наводненията през 2005 и как всички се втурнахме да помагаме. Сякаш беше за последно, ще го оправим и край. Е да, но край в природата май няма. Случи се и миналата година, случва се и тази, наводненията отново не ни подминаха. Да не изпадам в излишен патос или раздразнение към безсилието пред стихиите или нехайството на хората. По-добре всеки да направи каквото може и иска.

Нашите приятели от ФРГИ организираха кампания Да построим дом след потопа за набиране на средства за подпомагане на пострадалите от наводненията. Всеки може да помогне онлайн през сайта Заедно.бг или чрез SMS.

Как ще бъде използвана нашата помощ? (цитат от страницата на кампанията):

Кампанията „Да построим дом след потопа” цели да събере средства, за изграждане на тези домакинства и подпомагане на пострадалите. В началния етап на кампанията със средствата ще бъдат подсигурени помпи за отводняване и изсушители. Паралелно с набирането на средства ще се търси подкрепата на търговски фирми за предоставяне на техниката и материалите на преференциални цени.

Набраните средства ще отидат директно за посрещане нуждите на пострадалите във всички засегнати градове и села. Допитване до съответните държавни институции и общините ще гарантира, че няма да бъдат допускани дублиране на дарения и помощи от държавния бюджет.

И както се пееше в една небезизвестна песен: Ако до всяко добро същество застане поне още едно …

Коментирай