Opera Mini за iPhone

от Vista

Opera Mini 5 за iPhone

Преди броени часове(в 12:25 UTC) Opera представи своя браузър Opera Mini за iPhone на Apple iPhone App store. На специална страница може да видите точно колко часа са изминали от представянето му. Ако познаеш след колко време Apple ще го одобрят може да спечелиш безплатен iPhone.

Opera Mini е шестия по популярност браузър в света и най-популярния за мобилни устройства. Той е единствения браузър за мобилни устройства, който се нарежда редом с големите играчи Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari и Opera. Непрестанно нарастващият му пазарен дял е достигнал до 0.64% през февруари 2010. Ако мислите, че това е малко само ще спомена, че за същият месец всички останали браузъри в света се вместват в 1.13% пазарен дял.

Много съм щастлива от този факт, тъй като любимият ми браузър, който ползвам от години, е доста по-бърз в сърфирането от стандартния браузър за iPhone. Направо не е за вярване, докато Safari-то успее да зареди началната страница на The New York Times, Opera Mini е отворил вече 5 страници. Opera Mini се справя чудесно с множество табове, това и още любопитни факти може да го видиш нагледно в следващото видео.

Enjoy Opera Mini :)

Коментари:6

 1. Екстра, яко напредва Маника :)
  Аз много му се кефя. Това е най-най-добрия браузер за телефони. Може да го качих на всичко дето мърда с Java и получаваш невероятно преживяване. Страниците се визуализират перфектно, почти като на компютър, няма нищо общо с бъгавите браузъри които вървят с GSM телефоните. Плюс това страниците се компресират многократно и плащате по-малки сметки.

  Тук е момента да отправя предупреждените към тези които тепърва ще сложат Opera Mini на телефона.

  Внимание: Опера Мини сериозно ще подобри вашето преживяване в интернет, но въпреки че много компресира страниците пак прави трафик :P Да няма изненадани от сметката за GSM :)

 2. [...] iPhone App store. Не е за вярване как мача Safari-то … вижте сами http://www.riznlog.com/opera-mini-%D0%B7%D0%B0-iphone/ в Любими преди 10 секунди edno23.com Начало контакти [...]

 3. Готово, одобриха Opera Mini за iPhone след 20 дена :)

 4. Наистина е доста пъргава и приятна!

 5. Поправка след няколко часа ползване с различни Wi-Fi мрежи: Safari се справя къде-къде по-добре от Opera. При кофти Wi-Fi връзка Opera или зарежда само част от сайта или въобще не го зарежда, докато Safari макар и бавно, го зарежда.

  Ще видим какво ще излезе :-)

 6. Струва ми се, че Safari е по-бърз при Wi-Fi връзка…

Коментирай