Фотошоп-a без пари

от Jazzko

или Splash-ване на картинка за уеб сайт

Преди известно време публикувахме едно скромно, но много полезно ръководство за обработване и подготвяне на изображения за уеб употреба.

Начинаещите и също така мечтаещи, бъдещи и настоящи щастливи собственици на уебсайтове с динамично управление на съдържанието (познати още като “сайта с Админа”, “страницата с Контрол панела”, “ааа с тва не моа се опраам”, ”… и сега тази Новина на английски аз ли трябва да я напиша” и най-вече ”..а сега тука картинка мога ли да сложа” :)) бяха преведени стъпка по стъпка през не много дългата но стръмно криволичеща пътечка към върха, представен под формата на перфектно тифецнато изображение.

Пак преди горе долу толкова време се опитахме да улесним допълнително непредубедените потребители като им предложихме един кратък списък с наличните към момента, подчертавам безплатни, програми спомагащи и улесняващи процеса на подготвяне на така желаната картинка.

Темата на тази статия се заключва в едно ново предложение, допълващо списъка с онлайн инструменти като лично аз мога да кажа, че това тотално ме разцепи. Splashup директно влиза на челното място – онлайн приложение със съвременен дизайн, напомнящ някакви ябълки и предлагащ функциите на Фотошоп без пукната пара насреща.

Предлаганата функционалност е предостатъчна и като се има в предвид, че цялата схема е онлайн … как са успели тия двамцата от Кембридж те си знаят. Само вижте за какво става въпрос:

 • Споделяне на изображения в интернет – Facebook, Flickr, Picasa;
 • Работа по няколко изображения едновременно – само нет да има :);
 • Слоеве с поддръжка на Blend mode – сещате се Alpha, Overlay, Inverse и др.;
 • Филтри за изображенията- стандартните яркост и констраст плюс нюанс, замазване …. абе лудница;
 • Ефекти за слоевете – хвърлена сянка, отблясък, все готини пинизи;
 • Работа с различни четки – вярно е, става и за рисуване;
 • Обработка на текст – включително брутални разкривявания;
 • Уеб камера – !? пускаш си уеб камерата, заставаш пред нея и се ухилваш като идиот, 1…, 2…., 3… ЩРАК и снимката ти е онлайн, готова за довършителната гавра;

Какво повече да кажа. Опитайте и вие мисля, че ще ви хареса. Spalshup е полезно приложение както за начинаещи люде прилежащи към онази гореописана група така и за по-напредналите потребители … в нужда комбинацията WiFi + Splashup е много полезна. Най готиното е, че е абсолютно безплатно като се надявам силно това да не е функция на малкия надпис beta в дясно над логото.

Фотошоп-а без пари е тук

Коментари:20

 1. Леле много добро това. Направо минавам онлайн :)

 2. тоя сплашъп бая ме сплаши. откъм флаш програмиране де. иначе детска работа:) най-малко ми липсват кийборд шорткътите и рулерите. и колкото и да му се иска на Jazzko фотошопа е с пари и явно има за какво;)

 3. Da se nadqvame 4e shte se razviva i v po novite versii shte ima pove4e neshta i moje bi shortcuts, a ina4e imame Photoshop portable samo 50mb :) (loshoto e samo 4e mnogo bugva)

 4. Изчакайте докато Aviary пуснат своите продукти :)

  ->> Aviary Tools

 5. Това Aviary шокиращо голямо … 18 проекта … ще е интересно. Успех им!

 6. [...] известно време, в една статия озаглавена “Фотошопа без пари” ви представихме един сравнително нов и много [...]

 7. bihte li mi kazali ot k1de da si izteglq fotoshop ?

 8. yjasno qkooooooooo

 9. как се тегли

 10. kak da istegly programata

 11. Искам да го ползвам в интернет

 12. tazi programa e super qka

 13. kak se tegli

 14. Не се тегли, ползва се онлайн. Има линкче в края на статията :) Яката работа ;)

 15. Как да си запаметя снимките ?

 16. az iskam ta pograma nemoga da nemerim ako moje iskam nai novia skaip mi honda_232 ako moje dami ispratite :S :S :S

 17. ehe mnogo e gotina taq pogram br na tezi koi to sa go napravili(y)

 18. hahahahha:D

 19. iskAM q taz programa

 20. mnog e gotina tazi progra ma:*:*:*:P

Коментирай