Правилният правопис – важен за печалбите от онлайн магазините

от Maya

Жегата навън наистина е нечовешка, в офиса ни климатиците работят на MAX, а ние отвреме на време се разсейваме с някоя и друга статийка в интернет :) Ето на какво попаднах вчера,  докато си сърфирах в нет-а. (Щеше да е супер да е по море, а не по интернет, но и това ще се случи скоро :))

Съветът на БТВ е да се избягват правописните грешки  при писането на текстове в онлайн магазините :) Да, звучи банално просто, но има много лоши примери точно за такива сайтове, в които изобилстват сгрешените думи. По изследване на британски специалисти индустрията в Англия губи солидни суми именно заради лошо написани текстове в описанието на дадена стока или в някои от менютата на  онлайн магазините. Бих добавила, че освен правописните грешки, вина за загуби от продажби има и лошият дизайн. За да се изгради доверие между продавач и купувач в онлайн магазините е важно всичко да е в хармония – цветове, шрифтове, форма на представяне на артикулите, правопис, пунктуация. Когато правилните съставки са на лице хората не само ще посещават по-често, но и ще остават много по-дълго време разглеждайки онлайн магазина. Това, разбира се ще доведе до по-голямо желание за покупка и в крайна сметка до самото ú реализиране.


От личен опит мога да кажа, че и ние сме усещали негативния ефект на свой гръб. Именно затова винаги проверяваме текстовете в изработените от нас онлайн магазини за правописни, пунктуационни и граматични грешки. Това, от което страда най-много сайтът е, че доверието на потребителите пада, когато видят неграмотно написан текст или неподходящ дизайн. Възможно е дори да се откажат от покупката, именно заради сгрешени думи в описанието на продукта или лошо подбрани цветове. Аз също бих се замислила дали да си купя нещо от подобни интернет сайтове, като гореспоменатите, защото това говори за немърливост, желание за бърза печалба и асоциация с по-ниско качество и на самите стоки.
Разбира се винаги има вероятност да се допуснат грешки, но винаги си личи, когато те са  неволни, а и обикновено се отстраняват бързо и навременно. При дизайнът обаче нещата с отстраняването на дефектите са малко по сложни и бавни. Направо си е работа наново – редизайн :)

Желая ви много весел weekend, изпълнен със слънце, басейни и … без грешки :) Няма грешка!

Коментари:2

  1. Не винаги е важен защото има много хора които не знаят дали е правилен или грешен правописа в даден магазин.

  2. Съгласна съм с написаното! Англичаните имат големи проблеми с иначе лесния си език.
    Но… само в едно изречение от горната статия има 2 пунктуационни и граматични грешки … :-) Извинете, но трябваше да оставя коментар по темата :-)

Коментирай