Приоритетна входяща поща – вече достъпна за iPhone и Android

от Maya

GmailЗдравейте отново! От скоро сме в много приповдигнато настроение заради наближаващата пролет, все по-дългите, слънчеви дни и заради все по-удобната Gmail поща на телефоните ни.  В офиса все по-често излизаме на огряната от слънцето тераска, проверяваме си mail-ите от GSM-а и приоритизираме ли приоритизираме входящата си поща. Ако все още някой от вас не се сеща за какво говорим ще направим кратка ретроспекция.

Още през месец август, 2010 г. Gmail пуснаха своята „Приоритетна входяща поща“, която на база вашите действия спрямо e-mail-ите ви разбира кое писмо е важно за вас. Така получавате бързина при обработката на писмата си, четете заглавията първо на e-mail-ите, които са с етикет „Важни и непрочетени“, а останалите са на втори план за по-късно изучаване, ако изобщо стигнете до тях.   Ако все още не използвате тази опция за  приоритизиране на писмата си и не знаете от къде и как да я стартирате, може да погледнете в „Настройки“ -> „Приоритетна входяща поща“ в Gmail акаунта си. Gmail ще Ви води стъпка по стъпка, за да направите промяната, ще ви обясни кое, как и на какъв принцип работи.  Всичко звучи чудесно, но приоритизирането на писмата до преди седмица бе възможно само за мобилни устройства с операционната система Android и за Gmail пощата, която ползвате от компютрите си.

Приоритизиране на e-mail-и

От съвсем скоро „приоритетната входяща поща“ е достъпна и за всички GSM-и с версия  2.3.2 на Gmail независимо от това дали са с операционната система Android или iPhone. Освен Приоритетен Inbox вие имате няколко необходими допълнения – нови опции за писане и изпращане на писма. Приоритетната входяща поща се сдоби с няколко бутона за смяна на  настройките за „важност“ и сега Gmail може да изпраща уведомление при получаване на важен e-mail, което е наистина страхотно! Още по-добра функция е, че екранът, в който пишете e-mail сега ви позволява да изберете от падащ списък един от всички адреси, които притежавате в Gmail, от който да изпратите писмото си. Това наистина е много удобно, особено за тези от нас, които жонглират с множество акаунти от една входяща кутия.
Друга нова функционалност е, че можете да отговаряте на съобщения и да превключвате между отговор, отговор на всички и препращане много по-лесно.

Ние вече се наслаждаваме на новите възможности предоставени ни от Gmail и пишем, изпращаме и приоритизираме писмата си от  мобилните си телефони….на тераската, онази слънчевата :)

Коментари:2

  1. Gmail е най-готината поща, а приложението за Android ме накара да се родя, супер удобно е. Дори не отварям вградения имейл клиент на телефона. Като си избирах телефон много се чудех какъв да бъде … Андроида няма грешка :)

  2. Така е! Gmail е супер поща и аз използвам само нея. Откакто има приоритизиране на писмата направо се родих. Беше ми писнало постоянно да се ровя във хиляди писма…А за андроида – номер едно е. Аз съм със HTC с Android и съм много доволна. 1000 пъти по-добра операционна система е от на Microsoft.

Коментирай