Textmate за Windows?

от purepear

За голяма част от web developer-ите Textmate се е превърнал в съвършеният текстов редактор. Гледайки screencast-овете на повечето известни ‘web2’ благинки и frameworks (Ruby on Rails, Scriptaculous, CakePHP, Mootools и много други) несъмнено сте забелязали, че авторите им ги разработват на OS X и използват гореспоменатия едитор. Явно има защо!
Доста време се опитвах да намеря нещо подобно за MS Windows и най-накрая на хоризонта се появи e.

Ако трябва да бъда честен jEdit (моят любим :P ), както и RadRails ( IDE за Ruby on Rails) са доста добри едитори, но и 2-та са писани на Java, което автоматично ги прави леко тромави. Натъкнах се и на още енин интересен екземпляр – Intype , който изглежда много обещаващ, но все още е alpha версия и голяма част от функционалността му липсва. Все пак със сигурност ще го пробвам, когато излезе някоя късна beta :)

Таа… това бе положението до момента, в който колегата IvanK ми прати линк на e-texteditor .
Целта на e е да се припокрие с възможностите на Textmate, а след това да тръгне по свой път. В момента не е 100% завършен и bugsfree, но може да се работи без проблеми( вече една седмица цъкам с него). Лек, интуитивен и без излишни простотии.

Един от ‘размазващите’ плюсове е съвместимостта с Bundles и Themes на Textmate. А както всички знаем вече има доста голям набор от bundles. e притежава също и уникално undo-history, revision-history(може да създавате milestones). В бъдеще се очакват и други екстри.

Стига приказки.. ходете сваляйте и пробвайте на воля докато не е станал съвсем платен :) (beta-та е TRIAL version, но май няма проблем след като изтекат 30-те дена)

За почитателите на CakePHP пренаписах един bundle, защото имената на файловете на OS X(Unix) и на Windows не са съвсем съвместими :)
CAKE.tmbundle.zip

Коментирай